Recept na lembas
Suroviny: 5 dkg tuku, 1 vejce, 10 dkg cukru, 1 sáček vanilkového cukru ( není nezbytný ), 15 dkg hladké mouky, 1 kávovou lžičku skořice, trochu silné kávy.
Smíchejte všechny přísady, ale uschovejte si stranou část rozšlehaného vejce. Vypracujte těsto ( podle potřeby přidejte tuk či mouku ), zformujte je do tvaru koule a uložte asi na hodinu do ledničky. Pak z něj vytvarujte váleček a nakrájejte jej na plátky asi centimetr silné. Potřete lembas zbytkem vejce ( můžete jej ozdobit rozinkami, chcete-li ). Pečte v troubě předehřáté na 175 stupňů Celsia 10-20 minut, dokud nezíská světle hnědou barvu. Nenechávejte jej ztmavnout, chutnal by pak hořce.
Komentáře
Přehled komentářů
Tady je ten recept co byl na tabore:
http://www.spolecenstvo-prstenu.estranky.cz/clanky/recept-na-lembas/recept-na-lembas-_cestovni-chleb-eldar_
Recept
(Jana, 17. 10. 2009 16:17)